Soundtrack Drama Yang Sukses Dibawakan Oleh Yuju GFRIEND

1. Spring is Gone By Chance

Ialah lagu OST awal yang dinyanyikan oleh Yuju, Lagu OST yang bertajuk“ Spring Is Gone By Chance” ini dinyanyikan Yuju bersama dengan Loco buat drama yang bertajuk“ The Girl World Health Organization Can Sees Smells”.

2. Just This Song

Dalam Drama yang bertajuk“ Let’ s Eat 3”, Yuju diyakini buat mengantarkan Lagu OST Ballad yang bertajuk“ Just This Song”.

3. Snowflake Love

Lagu OST yang bertajuk“ Snowflake Love” ini ialah lagu OST yang dinyanyikan oleh Yuju buat drama yang diperankan oleh Jo Bo Ah bersama dengan Yoo Seung Ho yang bertajuk“ My Strange Hero” pada tahun 2018 kemudian.

4. This Way That Way

Pada tahun 2020 kemudian, Yuju diyakini buat mengantarkan lagu OST yang bertajuk“ This Way That Way” yang ialah lagu OST dari drama“ Eccentric! Chef Moon”.

5. First Day

Di tahun yang serupa ialah tahun 2020, Yuju balik menyanyikan lagu OST buat drama yang diperankan oleh Son Ho Boncong serta pula Song Ji Hyo, ialah drama“ Was It Love?”. Dalam drama ini Yuju menyanyikan lagu OST yang bertajuk“ First Day”.

6. Secret

Tidak sendiri, dalam lagu OST yang bertajuk“ Secret” ini Yuju menyanyikan lagu ini bersama dengan seseorang rapper yang bernama ISHXRK. Lagu ini ialah lagu OST dari drama Alice yang tayang pada tahun 2020 kemudian.

7.

I’ meter In The Mood For Dancing

Buat drama terkenal yang diperankan oleh Cha Eun Woo bersama dengan Moon Ga Young yang bertajuk“ True Beauty”, Yuju menyanyikan lagu OST yang bertajuk“ I’ meter In The Mood For Dancing”.

8. Falling

Tidak tertinggal, Yuju pula tersaring buat menyanyikan lagu OST kepunyaan drama Run On ialah lagu yang bertajuk“ Falling”. Lagu ini Yuju nyanyikan pada tahun 2020 kemudian.

9. Comfort

Dalam drama yang diperankan oleh Yuri SNSD bersama dengan Jung Il Woo, ialah drama“ Bossam: Steal The Fate” yang tayang pada tahun 2021 kemudian ini, Yuju diseleksi buat menyanyikan OST yang bertajuk“ Comfort”.

Itu ia barisan lagu yang dinyanyikan oleh Yuju GFriend